[DUTCH] Oproep: reageer op de consultatie over de implementatie van de DSM-richtlijn

Als lid van de Werkgroep Auteursrecht Erfgoedinstellingen, heb ik bijgedragen aan een modelreactie voor de internetconsultatie over het wetsvoorstel waarmee de regering de DSM-richtlijn in Nederland wil implementeren. Erfgoedinstellingen en -organisaties worden opgeroepen om deze reactie te ondersteunen.

Het wetsvoorstel raakt erfgoedinstellingen direct omdat er artikelen in staan die het voor erfgoedinstellingen onder bepaalde voorwaarden mogelijk maken om auteursrechtelijk beschermde werken te kopiƫren voor Tekst- en Datamining en voor preserveringsdoelen, en om out-of-commerce-werken te digitaliseren en online beschikbaar te stellen. De Werkgroep Auteursrecht heeft daarom een modelreactie opgesteld ter gezamenlijke ondersteuning door zowel branche- en belangenverenigingen uit de erfgoedsector, als door individuele bibliotheken, musea en archieven.

Bron: https://www.den.nl/publications/263/oproep-reageer-op-de-consultatie-over-de-implementatie-van-de-dsm-richtlijn

Voor meer informatie over de modelreactie en over hoe je de reactie kan ondersteunen (deadline: donderdag 29 augustus om 18:00 [UPDATE: deze deadline is inmiddels verstreken]), zie de website van DEN.

[UPDATE: De uiteindelijke reactie is hier te vinden.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.